2006-10-09

08:04 Land och kontinent runt: packa!

Fyra timmar till avresa! Och jag har packat mina noter, litet underkläder och två och en halv skjortor. Det vill säga valt tre av vilka jag nog tar med mig två av vilka jag lär ha på mig en. Ett par badbyxor (men ingen badmössa, ety jag icke har någon -- men badmössa måste man ha då man badar i Budapest, sägs det). Och så har jag spänt blicken i min eltandborste och sagt att nåde dig om du inte är med på resan och med på noterna! Och sammalunda med min döende mobilofon, som just sitter på intravenös elektricitetsmatning.

Vad mer kan man väl tänkas behöva på ett par-tre veckors resa Göteborg - Budapest - Riga - random(runt i Lettland) - random(runt i Estland)?

Jag lyckades producera ännu en sats tokigt god x²kycklinggrytamm, samt framåt nattkanten konvertera restlagret citron och lime till exakt två flaskor mutvaror. Sortera ett halvt paket müsli frukt i vassa stenhårda banansplitter och müsli. Inventera och sortera noterna för våra konsertframträdanden i Budapest. Fly tillbaka in i dagböcker och bli förtjust varm om hjärtat, och tvinga tillbaka mig till "nyttiga" stresstiviteter igen. Våndas över om det ska bli någon mer resa i öst efter hemkomst Ungern -- jag landar på tisdag morgon på Skavsta och skulle kunna vara hemma i Linköping till kvällen, vilket skulle vara bra på en massa sätt -- Lindy hop! -- det landar en jobbdator här med bud senare den veckan, enligt Apples estimat -- jag vill inte riktigt börja anställningen med en massa semester för att det gnager litet på samvetet -- men jag har nästan redan bestämt mig för att jag förbanne mig ska ha litet riktig semester nu, och resa omkring och träffa folk jag tycker om.

Därtill börjar Pike Conference 2006 i Riga den 18:e, och jag hittade och bokade in mig på ett Ryan-flyg vidare samma eftermiddag, så jag kanske hinner med en lunch i Nyköping med pappa, eller så, på sin höjd och om det klaffar tidsmässigt. Jag är väl inte så attacksugen på just konferensen, men det är en skock gamla nördbekanta från världens hörn som kommer sammanstråla där, och det är alltid litet kul att se dem och slå sig i slang med dem, skvallra litet och nätverka med bekantas bekanta. Och äter inte Riga upp alla pengar, som detta nu inte längre alltför billiga turistparadis verkar vilja, bär det vidare inom en vecka på litet mer turné land och rike kring, förhoppningsvis följt av att jag far på tur genom Estland med med min estniska antropolog och väninna Tiina. (Och kanske yxmörderska -- man kan ju aldrig så noga veta på förhand. :-)

Men först en tur till Göteborg och närbelägnare go'vänner och bekanta i ett par dagar, då jag säger litet hej då inför att resa jättelångt västerut att skrynkla russin i Kalifornien, och lunchar på Fiskekrogen, som man ska ha ätit på en gång i livet, och bjuder hem mig med Fredrik till Ismay, hos vilken man gärna äter och språkar allt möjligt väldigt många gånger i livet, och bjuder hem mig på besök hos Fredrik själv, och lånar ut sig som ställföreträdande karlagörakarl (titta inte på mig, det var hon som drog till med det, och hon är ännu mer feminist än jag!) till exet som hade smitt planer för sina oländigare benägna dammråttor, och säkerligen en massa annat bra umgänge med mellan fyra ögon. Djuploda litet kärleksliv, har jag på hopp och känn; som sagt, det är guld att trassla in sin nyfikna finkänsliga näsa i relationstrassel och kanske komma ut ur det igen med en eller ett par bra trådar att dra i. (Eller om du klipper litet här och knyter ihop de här tåtarna i stället?)

Och så hittade jag min mellanstora vattenflaska. Den låg i min reserygga, och var nog full av junivatten, eller så. Den får stanna hemma. Hoppas Ryan inte tycker att oktobervatten är bomber eller något annat dumt. Fast vi är ju i Europa, så den farsoten kanske man slipper. Och KLM var ju inte så fåniga av sig, de heller, ens när jag hoppade kontinenter. Det ger sig nog. Kanske fixar de rentav limelemonad i bagaget. Jag borde nog fortsätta packa. Tre timmar till avfärd hemifrån. Kudde är nog en bra sak att ha med sig! Så sover jag lättare på bussen också, som bonus; så får det bli.

Plånbok städad. Lämpliga telefonnummer med. Sjukförsäkringskort. Busskort. Pass (fast det har jag alltid med mig :-). Necessär. Usch, jag gillar verkligen inte att packa och planera för längre resor; jag är mer för att åka till Moskva över helgen utan bagage.

Böcker! Förstås. Frågan är om jag ska ta med någon nördbok. Nördböcker är jämt så tunga.

Min finalföreställning av Figaros bröllop igår gick förresten riktigt bra, den med; kolugn och mer kul och gammal vana än pirr och spret, helt klart. Pappa och tant var på besök och var jätteförvånade över att det var en så proffsig uppsättning, vilket de tydligen inte alls hade väntat sig. Maya fixade pausfikat för besökarna, och fotade litet. De flesta bilderna blev visst inte så bra, men en och annan blev i alla fall rätt okej: http://littlem.bilddagboken.se/index.php?main=L3AvZGF5dmlldy5odG1sP3Q9MTE2MDE3MjAwMSZpZD0xNDU0MjQxNA==

Efter föreställningen knatade vi ned till Sangria och åt löjligt god middag. Som alltid fasligt kul och intressant att tjattra med Agneta om saker och ting; hon är helt klart precis den där sortens släkt man skulle välja, om man fick välja släkt själv. :-) Vilket kanske betyder att jag har samma slags intellektuella smak som far min? ;-) Eller helt enkelt att hon är spirituell, klok, framåt och en saligt social människa i största allmänhet. Och nyfiken! Jag har lurat hit dem på besök alldeles för sällan (och, jo, åkt hem och hälsat på alldeles för litet själv med). Så någon tid på besök hemma i Oxelösund, eller så, innan jag far, vore klokt och roligt. Vi får se hur och när och så där.

Jag har för övrigt gett upp tanken på att sova någonting innan bussen avgår; det är nog att flirta med missa-bussen-generna. I stället kanske jag lyckas komma på något mer som måste eller borde ned i bagaget. Det blir aldrig så mycket bagage för min del, om jag kan låta bli, och det brukar jag vara bra på. Fast kanske skulle jag ta med en ordentlig laddning kläder, för många väder och för många dagar, tro?

Skrivmaterial. Givet. Jag har ju uppsatshemläxa om min egen förträfflighet, spökskrivet för min tidigare chefs räkning, som han ska få piffa upp och signera så småningom. Blir jag inte klar med det under resan, får jag allt skriva upp mig för rätt många semesterdagar. Men i kväll ska jag jobba; lång fånkonferens om immaterialrättsliga skriverier om våra uppfinningar -- jams som lyckligtvis verkar outsource:as till pappersjurister. Jag fick nysta ihop ett utkast med så många användningsområden jag kunde komma på för vår teknik för några timmar sedan, och det blev en faslig massa högtflygande och inspirerat tänkande, redan utan att ha låtit frågan riktigt sjunka in. Jag har visst inte gått så djupt in i ämnet själv än, utan ger mig ned i träsket med nya uppslag varje gång och följer upp kreativa infall när de kommer, hipp som happ. Det vore nog klokt att få igång den där wikin snart, i brist på whiteboard.

Det är visst bra att ha något man inte vill göra som jagar en att göra annat man inte vill ta i; nu skrev jag ett korthugget exakt brev full av implicit men outtalad ilska till Telia med fråga om varför de via autogiro debiterat mig en saftig räkning efter att jag slutade vara kund, och utan att skicka mig några papper på vad det handlade om. Det har jag dragit på i en hel vecka. ^_^

Jag ska nog mailföreslå att mamma passar på att provbo litet här i lägenheten under den närmaste tiden medan jag är på vift, så hon får vänja till sig med om hon tål ha en väsnande dator som står och tröskar i vardagsrummet för att kunna surfa med den, eller konstatera att det nog ändå blir bäst att jag bygger in den i en garderob, som jag väl egentligen hade haft för avsikt. Ett litet fotavtryck tänkte jag ha kvar här i landet, när jag väl orkat stoppa i någon lagom unixsmak i botten av trotjänaren så den blir användbar till någonting till slut.

Kalender. Öronproppar. Stickning. Färdkost. Fylld vattenflaska. Tömd diskmaskin. Slängda sopor. Ett antal T-shirts och byxor. Titta, Kompletts utlämningsbutik är ju granne med Nils Ericsson-terminalen där jag landar med fjärrbussen. Jag borde lätt hinna med en sväng dit för att fråga när den beställning jag lade in i veckan kan tänkas vara där innan jag tar mig till Brunnsparken för möte och vidare färd till Fiskekrogen till lunch. Jag borde vara nyvaken och go' med, vid det laget. :-)

Gäääsp. Å, vad jag kommer sova gott på bussen. Penna. Hårborste. Bäst jag tar redundanta pennor, för säkerhets skull; en penna till. Kudde: check. *väskmeck* Sådärja. Hoppas jag inte glömt så mycket viktigheter. Off we go!

0 kommentar:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se