2006-11-25

00:03 Pjatt

Säg, vad kan hushållet erbjuda i form av klädmodet från, säg, '46? Mjavars, inte jättemycket. Faktiskt en överrock som hängt i en garderob något år och jag aldrig fått tillfälle att prova på riktigt. Inte riktigt det upproriskt bylsiga swingpjattarnas attributet, men så nära jag kommer. Muminslips! I dansklädväg: sämre ställt. De helt okej svarta byxorna jag hittade härom sistens, ett par inte särskilt stora men kanske fungerande svarta skor, och så fick det bli min gula silkesskjorta och muminslips. Inte alldeles perfekt match mot http://susning.nu/Swingpjatt förvisso, men fullt nog för idag.

Nå, så vadan detta?

Rydskogen Joymakers, ett vad namnet antyder lokalt band, dök upp i Globenteatern och spelade swingmusik live för oss att dansa lindy hop till, och förvarning hade utgått om att det är roligare att klä (ut) sig tidsenligt. Många var mycket riktigt jättestiliga. Hattar, kavajer och litet av vardera som faktiskt jorde till och med mig sugen på att promenera ut ur någon lagom klädbutik med litet pengar utbytt mot roliga stiliga plagg jag inte kan namnet på en gång.

Och swing blev det, rätt myccket i turbotempo som var ett par snäpp över vad jag kan dansa till än. Somliga ett par snäpp under med. Och så en del precis lagom. Men det är ju lyckligtvis inte bara vad man dansar till som gör kvällen, utan vem man dansar med.

Humöret steg ytterligare någon kilometer när det dök upp en söt liten språkvetare i en av tjejerna på danskursens bekantskapskrets, som var litet sugen på att bygga vidare på sin endagsintensivkurs. Och låt mig också konstatera att jag uppenbarligen är väldigt, väldigt sugen på att bli föräälskad. Det blev en ganska gullig kväll, och dansen fortsatte till väl halv elva i stllet för schemalagda tio, jag har ett förnamn och litet kringinfo om vad hon läser och är nog alldeles för intresserad för att det ska vara riktigt bra.

Och det är ju bra. God natt!

0 kommentar:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se