2007-12-24

09:23 Drömpartnern

Mitt "Kära tomten!" för i år. :-)

Hon är tillräckligt klar med sig själv för att inte foga sig under (eller än värre, attraheras av) skit som härskartekniker från vare sig mig, män i allmänhet, jobb eller andra hon står i någon form av beroendeställning till, eller egentligen någon som helst, utan att sparka bakut, med kraft. Innefattar också (och i synnerhet) vardagliga eller institutionerade former av hjärntvätt som används mot henne; religiösa, doktrinära eller övriga. (Ej att förväxla med att hon inte skulle få vara starkt religiöst, politiskt, miljömässigt eller dylikt lagd -- i princip oavsett riktning, är passioner och övertygelser av det slaget mer en feature, så länge hon kan prata, tänka och resonera nyktert kring och utanför dem med.)

Hon är uttrycksfull; till mimik, känslor och drömmar (tänk Nemi så är vi i närheten avseende alla tre), glad i och gärna lekfull med språket, och har en katts expertis att söka och utstråla trivsel, vid beröring, ompyssel och lojhet. Enorma pluspoäng om hon är kelen och har starkt svaga sidor kring närhet, tillit, förtrolighet och kroppskontaktsknarkande, sammalunda om hon har en omhändertagande ådra, som jag.

Hon vill utvecklas, vidga sina perspektiv, referensramar, insikter, förståelser, normer, värderingar och kunskaper, ta och förvalta ansvar och förtroenden, utan att ta på sig hela världens problem och axla världens bördor, allra minst själv -- hon ska söka den hjälp hon behöver, i stället för att gå i väggen när det kärvar ihop sig, våga blotta sig och vara liten, svag och värnlös, inte bara stark, driftig, vacker eller vad andra förväntningar hon och hennes omvärld lägger på henne. Hon har, som jag, en growth mindset (inte fixed mindset) och optimism och tilltro till framtiden och sin egen förmåga att påverka, välja och vara delaktig i den.

Stora bonuspoäng om hon är skicklig på att linda andras viljor omkring sin egen (exempel) och är bra på att ingå symbioser och skapa positiva spiraler omkring sig själv.

Troligen har hon funnit fritidsaktiviteter som aktiverar och berikar henne; kanske musik, dans, skrift, mat, okynnesstudier, sexualitet, handarbete, teater, cross dressing, eller så, och förmodligen inte fastnat i växten i att späka sig under prinsessnormen, vikthysterin, eller några andra skadliga fängelser. Hon förstår att använda sin kropp fullt ut och vara lycklig över alla förnimmelser den ger henne, kanske försöker hjälpa andra in i samma synsätt. Hon är definitivt begiven på att korskoppla friskt med mig i sådan mental och levnadsmässig tillväxt, och inser att hon förtjänar allting hon vill ha och själv söker åt sig själv.

Och så vill jag ha en pony!

3 kommentar:

Blogger s-kils skrev...

den var fin! så nå, vad hade Santa C i sin säck? :-)

27 december, 2007 08:41  
Blogger Johan Sundström skrev...

Tja, ett par lakan, en dörrkrok och någon handinbunden dyrgrip i fraktur som jag kanske inte var helt rätt person för än. Fast mellandagarna artar sig.

27 december, 2007 22:06  
Blogger s-kils skrev...

Boogie Bären!!!! Hahahaha! som Bumbibjörnarna? :-)

Dyrgrip i fraktur låter exotiskt.. :-) Och hemmamysmannen no1! fick du styr på parmesanen? hacka går säkert fint.

28 december, 2007 10:33  

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se