2008-11-04

07:37 Sushi!

*studs!* *studs! *studs!* Glädjefnatt!

Jag har en lokal sushiria, konstaterade jag kort efter att jag knatat omkring parkeringen vid Safeway ett varv, men den var dels stängd, och såg dels rätt trist och harmlös ut, litet grand som lastbilsfiket i Harmånger, som jag har förtjusta barndomsminnen från sjuårsåldern från (vi brukade stanna där ett slag om sportloven för att busschauffören skulle få sin lagstadgade paus i körningen, varvid hela bussen rann ut och socialiserade ett slag mitt i natten -- och detta gentila ställe hade en liten arkadhall, där jag kärade ned mig i Bubble Bobble, som jag sedemera köpte till min Commodore 64 -- någonstans på vägen till att bli den här välartade invånaren i Silicon Valley som litet fascinerat kan tycka att Oj! vad det går :-).

Ett liksom sömndrucket inpyrt ställe att jämföra med ölcafét för de bittraste diversearbetarna i Karl Bertil Johnssons Stockholms slumkvarter, med en gräll neonskylt, intill den trista, lika sunkiga pizzerian nästdörrs, som med ett par tuggummiautomater och ett flipperspel på något sätt spikar fast bilden i nittiotalet, det sista årtiondet arkadspel levde i någon slags välmåga. (Jag provade pizzan igår, och fann den sorglig. Desto roligare var flipperspelet med temat Terminator II, och en stor hudflängd bild av Kaliforniens guvernör ovanför. Och ja, jag finner det fortfarande kungligt festligt att bo i en landsända med snart femtio miljoner människor, under Arnold Schwartznegger. Skål, tamejtusan!)

Men jag hade tagit fel! Eller rätt, om man ser det som att de bästa susheriorna inte sällan är ett litet hål i väggen på något oväntat ställe ingen känner till. Det var en jättestor meny full av mums, och inte bara var utbudet stort: det var gott också, och -- till min förvåning och förtjusning -- tämligen mättande också! Jag hade just konstaterat att det här kommer jag bli väldigt mätt på, när servitrisen dyker upp med fyra bitar sushi till som huset bjöd på, som tydligen var ett slags försök till italiensk sushi. Än en gång lika förvånande -- vitlök, rom (modell orange), någon slags geggapasta inuti, på en liten spegel av teriyakisås -- som gott! Helknäpp, och riktigt juste. Det kommer bli mycket sushi framöver, tror jag bestämt.

Och om en halvtimme tror jag swimming poolen i mitt område stänger för kvällen, och jag är sugen på att prova den innan dess. I morgon ska jag nog försöka göra mig av med hotellrum och bil, för tidigare i eftermiddags plockade jag upp mitt sista bagage från flygplatsen, och igår var jag en sväng till IKEA och köpte mig en madrass. Jag har för all del inget möblemang än, utöver en golvlampa som någon vänlig själ lämnat kvar, men jag har gott om kuddar och sängkläder, i alla fall, och ett litet mått husgeråd, som nog snart ska kompletteras med en Gastrolux-stekpanna jag varit sugen på att ha i åratal, men inte gett mig på att skaffa än. Kanske skulle jag passa på att köpa på mig flera köksgadgets från http://www.activeconcepts.ca/ när jag ändå är igång; med koden gastrolux2008 tycks man få litet rabatt.

Hoppas mitt cykellyse Fredrik tipsade om (en L2D-ficklampa plus cykelfäste) dyker upp med posten snart; det blir tokmörkt om kvällarna, och inte alls så där sent som man är van vid från ett Sverige av samma temperatur och sol-snitt som det är här så här års; även om jag fortfarande är förtjust förbluffad över vanligt inomhusklädsväder utomhus (när det inte spöregnar som idag), och att det är soligt, varmt och ljust över huvud taget, blir jag paff när det tar slut redan före middagsdags. Jag är inte van vid att bo i den här vinkeln mot jordaxeln, helt enkelt. ^_^

0 kommentar:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se