2005-06-10

22:37 Pojkvänsväljarstrategi!

Om det nu känns litet slitet att vanka av och an och nöta på sina egna bryderier, vilket det gör, varför inte slita litet på någon annans ett slag, och kanske bidra med ett annat perspektiv och en annorlunda infallsvinkel? (Den som vill öva på perspektivtagande kan läsa första året på lärarhögskolan. Det här meddelandet sponsrades nästan av mamma staten. Men bara nästan.)

Dagens sociala studie omfattar flickor som letar efter pojkar. Inte vilka som helst, utan rätt pojke åt var och en. Jag tror tanken härtill vaknade a propos en liten filosofisk not jag läste om det komplicerade i att hitta rätt pojkvän. En sådan där som inte är ute och springer efter andra flickor, sviker, eller alltid ser till sitt eget bästa hela tiden, som inte spelar med dolda kort, inte bara gör saker du sätter värde på med baktanke, och så vidare. Problembilden nischades ännu mer åt det hållet av det sällan sinande flödet flickliga i luften utropade sorger om pojkar som bara är ute efter en sak, och en hel del dylika skriverier man inte undgår om man, som jag nyligen gjort, läser några större axplock "kära dagboken", författade av flickor mellan arton och 40.

Jag gjorde ett litet överslag i tanken, bland de av mina närmre manliga goda vänner i samma åldersintevall som inte har flickvän, funderandes över vilka av dem jag skulle tänka mig var av den där kalibern flickor önskar sig. En naiv pragmatism, jag vet; kärlek handlar inte om sådant där som vad som vore praktiskt, men nu lekte jag inte matchmaker; jag var nyfiken på vad de bildade för mönster, och vad det finns för andra mönster bland pojkar av fel sort, om det nu finns något. Och vad skulle man i så fall kunna dra för lärdomar av det?

De fem jag raskt kom på som jag skulle sätta högt på rekoskalan (jag har inte räknat in mig själv; observatören hålle sig lämpligen utanför det studerade materialet), hade också en gemensam nämnare, av allt jag vet om dem att döma: de springer inte efter flickor.

Vilket ju var en av de bra sakerna de helst skulle uppfylla, om vi tillåter oss minnas listan ett slag. Men! Andemeningen av den punkten var ju -- inte sant? -- att de inte skulle springa efter andra flickor, när de väl landat med den första. Och de gör de ju inte. Till skillnad från de där som gör det; de som springer efter en första, och sen inte slutar upp, utan fortsätter ränna efter en andra, och en tredje. Här och där längs vägen, uppstår små partnerskap, och här och var i kölvattnet, rämnade flickor.

Vart jag vill komma? Den medvetne pojkkonsumentens bästa pojkvänsväljarstrategi! Om en typisk passiv pojkvänskonsument inväntar den presumtive pojkvän som med försigkommen charm och skickligt pillrande på alla rätta knappar med helt rätt timing får hon statistiskt sett en Dålig Pojkvän (se tidigare uppräknad lista, läst baklänges). Bra Pojkvänsmaterial står till en statistiskt signifikant andel att finna bland de pojkar som inte dräller kring dig och påkallar din uppmärksamhet för att bli din, eller du hans om du är mer van i det perspektivet.

Alltså: som strategisk pojkvänsfinnare, bör du själv hatta omkring och litet på eget väderkorn eller på måfå plocka russinen ur kakan, innan russinen själva börjat piggna till och se sig om efter bördiga jordar, med risk för att på så vis hinna utveckla Dåliga Tendenser innan de hittat dig. I lekmans ord, ragga.

Seså, ut och ragga med er, flickor! Plocka dem innan de slår ut och får korn på någon annan, eller innan någon annan fått korn på dem före dig. Massor av prima grabbar i potten! Jackpot tillfaller troligen den förslagna. Som extra plus i kanten, hjälper ni till att plöja sönder några könsmaktsordningar, och det är det väldigt inne att göra nu.

0 kommentar:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se