2007-06-17

18:44 Kritisk granskning

Att jag är disträ är en sak; det skäms jag inte det minsta för. Men det är litet genant när jag står över att rimlighetsbedöma uppgifter jag tar in, som anledning till en andra granskning, till exempel. En smula högstadiemässigt, liksom, att komma till en slutsats, utan att ens ha tänkt tanken att pröva eller sålla den för insilade elefanter, än mindre kritiskt granska den.

Gårdagen är ett utmärkt exempel på fenomenet. Jag hade fått en lapp i brevlådan om att det ska komma folk och rota i frånluftsventiler och spisfläkt, så jag antingen kan lämna in min nyckel någonstans eller vara hemma och passa att de tar sig in (och gärna ut igen), noterar i brådskan (för jag var just på väg till Stockholm och tiden det tar att packa började rinna ut) att de kommer på lördag, och konstaterar att det funkar bra om jag återvänder på fredag, som jag (lyckligtvis) i alla fall tänkt göra, för ett födelsedagskladdkakskalas hos Marcus.

Men hur många pikosekunder bör det egentligen ta att inse det orimliga i sotare, eller vilken form av hantverkare som helst, för all del, som hälsar på en lördag, i en helt vanlig hyresrätt? Fenomenet händer bara inte! Hantverkares kall är att tvinga upp övriga världen slaget 07:30 på måndagmorgnar och andra vardagar efter särskilt dryckesdränkta fester, till tigersågs och borrhammares sång, motorgräsklippare precis utanför våra fönster, med flera snarlika i-landsproblem. Det är deras förvärvade yrkesrätt och en grundpelare i samhällets ekosystem.

Men lördagar är heliga. Då idkar dessa betalda hantverksvåldsverkare helgledighet. Alltid.

0 kommentar:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se