2006-05-14

22:04 Pardikt

Um... ...idag försvann sex timmar mystiskt under eftermiddagen ned i ett litet hål jag aldrig nosat i. (Nej, inte det hålet, men det är närmare än du trodde.) En egentligen inte det minsta bekant sedan tidigare (Suxi, på Haket.se) och jag slog oss på att vidga "sakta passion", en Haikku jag skrev för ett par månader sedan:


långsamt lapandes
när du vill komma på stört
elakt, men roligt


till något litet större. Fasligt kul, men det kanske blev litet väl höga ambitiöner, och det var nog bara fem av timmarna som verkligen lättfotat sprang iväg. Så här föll det ut till slut, när alla verserna var på plats -- Halster:


med sakta stegrande andhämtning,
ett krampaktigt grepp om lakanets kant
och stussen höjd över bomullsbädd

njutandes hålls du på gränsen
varsamt tyglad vid extasens brant
gnyendes, härjad av lustens plågor

sökandes förlösning manar du min tunga
kärleksfullt och retsamt håller jag dig kvar
väjer med flit undan anvisad kokpunkt

skållheta känslor och bedjande underliv
dina ögon ömsom tigrar, ömsom rådjur
galna av begär efter slutlig final

jag njuter av ljuden som fyller upp rummet
giriga lapanden och saftiga plask
dina frustande stön som stegras till skrin

skyhög puls mellan kippande andetag
din ljuvliga sälta övergår i sötma
du är så förunderligt nära hoppet nu

ett begynnande skri och du lyfter från sängen
du darrar och skakar med kroppen i båge
äntligen fri från min njutningstortyr

när du kommen till ro sjunkit utmattad ned
omfamnas vi ömt och andas kärlek en stund
ett andetag bort, växer vi samman till en


Och döm om vår förvåning när vi... ...väl färdiga och redo att publicera, när vi halvt i konsensus föreslår att det kanske inte vore helt lämpligt att hon också publicerar den, för sig, som det är skrivet ur perspektivet att en... ...eller är det det? Vem har vilket kön, och varför då?

Är jaget en man, eller en kvinna, och är duet av nöden kvinna? Delad förtjusning utbryter. Likväl är jag försiktigt tveksam till att resultatet blivit lika bra om vi inte haft litet gemensam bas att stå på vad beträffar själva situationen. (Om kanske inte just med varann, direkt.) Det är långt lättare att uppbåda ett livligt engagemang inför att skriva kring gemensamma passioner. Och kanske av samma anledning också mer krävande -- man blir nog mer petig med att hitta precis rätt. :)

Men det är sportigt att skriva så där suggestivt. Och i ärlighetens namn kanske inte fullt så givande som vad man hunnit med av praktik under samma tidsrymd, spridd över en tre till sex tillfällen, eller så, beroende på, hm, "din" kondition. ...Fast om litet fler kan njuta det på det här viset? :-)

Å tredje sidan är det ingen riktig kompromiss om inte det alternativet faktiskt funnes inom räckhåll, så jag gnölar inte direkt. :-) Sen gav jag Deb ett litet chockerat hojt, när jag insett vad klockan var, och hur lång tid det tog. Ett kort samtal som igen landade i att Deb gärna skulle lära sig litet svenska av mig och Fredrik -- if only to be able to read it.

You wouldn't really have to, though; it's much better orally.

0 kommentar:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se