2008-06-18

04:32 S&M-Sverige

Sverige är ett litet land som pendlar mellan (S)adistiskt och (M)asochistiskt styre. Under (S) upplevde vi aldrig förr skådade demokratiska lågvattenmärken som justitiemordet "Thomas Bodström som justitieminister". Idag, i skydd av mörkret EM i Sport, som kanhända var tänkt att uppta det svenska folkets medvetande i stället för så ofashionabla ting som värnande om grundläggande demokratiska friheter, tar (M) upp kampen med att söka avskaffa förlegade ting som meddelarfriheten (att kunna upplysa pressen om oegentligheter under skydd av anonymitet), brevhemligheten (att kunna föra privat kommunikation utan andras insyn) och personlig integritet i vid mening (att kunna röra sig på nätet utan att staten övervakar allting du skriver, läser och gör, till att potentiellt användas mot dig).

http://stoppaFRAlagen.nu/ har liverapportering om debaclet och all information om förslaget man kan tänka sig, om man lyckats undgå dumheterna.

Om strax under timmen tar jag 05:06-tåget till Stockholm för att visa dem som kan tänkas rösta ned de här dumheterna den här gången mitt fulla stöd som medborgare och väljare. Det är viktigt att visa att vi bryr oss om sådana här frågor, för demokrati och medborgerliga friheter kommer till priset av att stå upp för dem varje gång någonting hotar dem. Just nu är hotet mot demokratin copycat-retoriken om att landets säkerhet är i fara om inte denna massavlyssning införs. Det torde inte vara ha undgått någon hur den sortens retorik urholkat USA, som en gång i tiden stoltserade med slogans som "Land of the Free, Home of the Brave". Mer häcklat och rädslodrivet folk får man leta mycket flitigt efter idag.

0 kommentar:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se