2004-04-21

22:06 Äggsymmetrisk betraktelse

Jag tycker om tre-gånger-fem-äggkartonger.

Man kan alltid ta hur många ägg man vill ur dem, udda eller jämna antal, och arrangera om de kvarvarande till något finfint symmetriskt mönster.

Lovad varde symmetriguden, som givit oss femtonkartongen!

Och så har vi femtonkartongernas attackfula bröder från landet. När symmetriguden fann på femtonkartongen, var hans onde tvillingbror Djäkulen tvungen att svara på tal, och fann upp den litet större, och den litet mindre, bådadera dock först och främst MYCKET VANLIGARE arton- respektive sexkartongerna.

Dessa ranka ursäkter till äggpaketering hava intet existensvärde.

Tag ett ägg, och de bligar snett på dig, tag två och de gnölar litet buttert, men låter sig under protest balanseras igen. Men alltid bara på ett eller ett litet tråkigt fåtal sätt, aldrig med femtonkartongens oräkneliga symmetriska möjligheter. Nä. För så roligt ska man inte ha det om man köper i jämna tal. Två och två får de gå åt, aldrig ett eller tre i taget. För se då spricker symmetrin!

Köp följaktligen hädanefter bara ägg från hönor som fått sitta och värpa i rader om fem i klungor om tre och tre. De hönorna trivs nämligen mycket bättre med livet än de stackarna som bara fått sitta sex och sex, eller de som tvingats stå ut i trånga, tätt packade bås om arton. Det är ju helt uppenbart!

0 kommentar:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se