2007-06-19

06:41 40 stulna frågor

 1. Pratar du fortfarande med personen du kysste för första gången?
  Det är jag ganska säker på att jag gör. Vad jag är mindre säker på, är vem det är. (Det hjälper inte så mycket om jag bestämmer mig för hur man räknar; mitt minne hänger inte upp sig på samma slags saker många andra minnen tycks göra.)

 2. Har du sett din bästa vän gråta?
  Igen: ganska säker. Jag har i alla fall varit med henne när hon varit oerhört emotionellt överväldigad, av sorg, förlust, och i någon mening en era som tog slut. Det kändes väldigt bra att få vara där för och med henne då. När den tog slut för mig med, kändes det inte alls lika svårt; hon, och det mesta som ännu fanns kvar när hon själv lämnade arbetsplatsen, var inte längre där då, så det blev ett mer nyktert farväl.

 3. Vilka vitaminer tog du när du var liten?
  I don't know that! *tecknar en vid parabel, och faller ned i avgrunden*

 4. Vad åt du senast?
  Raggmunkar med bacon och rårörda lingon.

 5. Har du fått någon komplimang idag?
  Jag tror inte det. Men jag har gett några.

 6. Har du varit med i en rättegång?
  Nix. Fast nog har det känts som att jag varit det, några gånger. Syndabockande, fällande, och skuldbeläggande är alldeles för vanligt. Jag har tröttnat.

 7. Är du polare med grannarna?
  Inte sedan jag bodde i korridor. Men det var tider! Numera har jag grannar som röker. Det är en av få egenskaper jag gärna segregerar med.

 8. Vilka språk pratar din mamma?
  Svenska, en smula engelska, och en ännu mindre smula franska, tror jag. Det kan tänkas att hon kan en del latin med; åtminstone sjunger hon rätt mycket sådant.

 9. Vilka länder har du bott i?
  Sverige.

 10. Senaste piercingen?
  ...i bekantskapskretsen tillföll nog Marie. Jag har inte börjat med body mods; mind mods är mer min stil. (Och inga kemikalier.)

 11. När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
  I fredags, om automobuss räknas. Annars torde det ha varit ett par veckor sedan, när jag åkte taxi hem från tåget från Boogie-Bären, någon gång framåt småtimmarna.

 12. Gay?
  Nej, men gärna för mig. Alla bögar jag känner är trevliga, och alla lesbiska och bisexuella flickor jag känner ännu trevligare. (Dito pojkar har jag inga på kartan än.)

 13. Har du däckat/spytt för att du druckit?
  Nej, åtminstone inte alkohol.

 14. Har du äggat någon?
  Inte så länge vi stavar med ä.

 15. Har du täckt någons hus med toalettpapper?
  Nej, det är en av många fetischer jag inte har provat på.

 16. Låt mig eventuellt återkomma om fråga sexton; exet jag stal frågebatteriet av verkade ha tappat bort eller strukit den.

 17. Har du varit på stranden?
  Ja. Jag har till och med doppat tårna i vattnet. Jag kan vissla också!

 18. Har du haft en stalker?
  Om så, var / är det en mycket kompetent sådan. Han / hon har inte bekommit mig det minsta.

 19. Minns du dina/din musiklärares namn?
  Nej. Fast jag minns alla svensklärarinnor. Och engelsklärarinnor. Fond memories.

 20. Hur bra är din syn?
  Hygglig; gissningsvis tjugo tjugondelar. Det vill säga bättre än min optiska insiktsfullhet. Det vore nog likväl en hit att skaffa terminalglasögon; sitter man så mycket med fast fokus på en dataskärm som jag gör stelnar lätt fokus där en smula, så det kan vara svårt att byta fokus när man ger sig ut och verkar i världen emellanåt. Jag känner mig delvis som en idiot för att jag inte gjort det för åratal sedan, trots att jag varit medveten om det ungefär så länge.

 21. Har du varit på ett party?
  Ja. Flera smaker, till och med.

 22. Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
  Ja, men jag ser inte riktigt poängen.

 23. Vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din bror?
  Jag hoppas du inte blir ledsen om hon inte är fullt så maskulin som du tror, eller över att hon är lyckligt gift. Men vore saker annorlunda och du, säg, var kär i henne förr i tiden, och vi antar att du är någon jag tycker om: go for it!

  Somliga tycks emotionera väldigt annorlunda i den här frågan, och till exempel ha en salig massa hangups kring att någon de känner skulle ha en sexuell relation med deras syskon, men jag ser inte riktigt poängen. Nej, det skulle inte bekomma mig att ha sex med dig om du haft sex med min syster. Det skulle inte förvärra eller förändra läget om det var under samma dag. Är det en förbryllande liberal inställning till relationer och sexualitet?

 24. Har du varit utomlands?
  Ah, det är ett amerikanskt frågebatteri! Yes; as a matter of fact, I'm foreign myself! I even live abroad! (The only time of my life when I wasn't, was a week last year, when I signed up with my present employer in California.)

 25. Har du sett din bästa vän naken?
  Jag tror inte det, i någon slags bokstavlig bemärkelse. Det finns bättre former av nakenhet. Kanske inte i någon av dem heller, dock. Fast där är jag inte lika säker.

 26. Vilket är det bästa bröllopet du varit på?
  Jenny å Peters. De känner mig väl; att vara bröllopsparschaufför under dagen var dels en fröjd, på alla möjliga sätt, dels ett väldigt lagom ansvarsområde för mig, tror jag.

 27. Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan p g a slagsmål?
  Jag tror de framför allt skulle bli väldigt, väldigt förvånade. Det skulle förvåna mig mycket om ilska dök upp någonstans i den känslokompotten.

 28. Var är dina syskon just nu?
  Förmodligen hemma hos sig i Täby. Det är inte otänkbart att hon är i någon helt annan del av världen och jag till och med fått veta det, dock.

 29. Vad var den senaste drömmen som du minns?
  Det är nog bara ett drömfragment, men det är nog ganska talande om vad jag haft för mig dessförinnan, samma dag. Jag ligger med en nära och kär väninna i famnen, och njuter starkt av hur hela hon är inom räckhåll för båda mina armar, så jag kan adressera hela hennes kelrymd med båda ackumulatorerna samtidigt, om jag så vill, och kan liksom se för min inre syn hur delar av den där rymden bor under små namnskyltar "höger axel" och så vidare. :-)

  (I originalversionen var det noder i DOM-träd som serverades till userscript på ett sagolikt vackert och användbart sätt, via prydligt namnade XPath-uttryck, efter en strålande idé jag fullföljde på jobbet härom dagen -- inte flickor, kroppsdelar och armar. De symboliska namnen får väl anses ha överlevt REM-sömnen mest oskadda. :-)

 30. Vem ringde dig senast?
  Emma eller mamma eller Maya eller Mushon, litet beroende på hur man menar och mäter. Det är M:et i mmm:et som gör'et.

 31. Vilken tid gick du upp imorse?
  11:50, eller vet inte. Jag har slumrat rätt mysigt ett par omgångar sedan dess; just idag har varit synnerligen anomalisk sömnmässigt.

 32. Vad ska du göra i helgen?
  Jag tänkte vara i Stockholm och kanske dejta litet eller så.

 33. Vad står det i det fjärde sms:et i din inkorg?
  Är du vaken? Och vill äta litet mat? 2:01 16-Jun-07

 34. När var du riktigt sjuk senast?
  Det minns jag inte. Kanske när jag bodde i Ryd, och höll på att svimma av någon slags närings- och/eller vätskebrist och undrade för mig själv hur och när någon eventuellt skulle upptäcka om jag dog helt plötsligt? Jag kom nog inte riktigt fram till något, men det skulle nog ha dröjt betydligt längre då än nu. Det var förmodligen bortåt tio år sedan. Förmodligen har jag varit ordentligt sjuk någon gång sedan dess dock, men inget särskilt kommer för mig.

 35. Vem är den senaste kändisen du tog på?
  Äöhm, nu blev det så där svårt igen. Kändis? Kanske någon ur Harlem Hot Shots. Eller min barndomsbästis Martin Emtenäs, numera troligen bäst känd som programledare i "Mitt i naturen".

 36. Vad finns i din bakficka?
  Just nu min högerhand, som konstaterade att det inte fanns något annat där.

 37. Har du färglinser?
  Jag har en halv påse röda linser, i skåpet till höger om spisen, tror jag. Annars: nä.

 38. Vad gjorde du klockan 2 inatt?
  Någonting webrelaterat. Eventuellt höll jag på att läsa på om Fresno.

 39. Vad är det första du gör på morgonen?
  "Undrar vad vi får till frukost!" Men det är egentligen inte sant, bara mitt ryggmärgsgensvar på frågan (jag är rätt hårt Nalle Puh-skadad, ja). Betydligt vanligare är att jag tittar efter om vad jag månde ha kastat på världen dagen innan gett något gensvar. Är det dock en riktigt bra morgon, är det första jag gör att kela litet. Ännu bättre morgnar än så var det så länge sedan jag hade att det inte gör ont när jag tänker på dem längre. Ett år eller så verkar räcka rätt bra.

 40. Vad ska du göra efter det här?
  Köpa bussbiljetter till Stockholm, packa litet, skriva litet brev, se efter om min bank lyckats beama massa pengar till en amerikansk advokat jag är litet nöjd över att kanske ha anlitat, och bege mig till resecentrum.

0 kommentar:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se