2007-12-05

17:57 Bus4you

Jag sitter i en stor, bekväm, svart läderfåtölj på en sju veckor gammal buss, på väg hem till Linköping från Stockholm. Det är bara tre säten i bredd; två intill varann på höger hand, enkelsäten på andra sidan, och jag har min laptop i knät. Den har gratis ström från ett uttag på fåtöljens fönstersida, och wifi-internet. Hela resan, tur och retur, gick på strax över 200:- den här vändan (tack vare någon, ganska liten, rabatt), och det är ännu billigare för ungdom under 30.

De trafikerar hela sträckan Stockholm - Linköping - Jönköping - Borås - Göteborg. Just den här turen landar ett slag i Norrköping också, men det lät litet på busschauffösen som att de eventuellt kommer att ligga lågt med den anhalten om ett tag, för att kraftsamla marknadsföringen på övriga orter längsmed rutten.

Hade det här företaget funnits medan jag hade distansrelationer utefter den sträckan, hade det nog varit delvis motsvarande fröjd det då var umbärande, att färdas själva resvägen; man både sitter, sover och jobbar tämligen bekvämt de här resorna. Det klår lätt tåget och Swebus. Det är nog min femte resa nu, och jag är helt såld på dem -- jag har okynnesåkt hipp som happ till Stockholm mycket mer på sistone än på länge dessförinnan, för att det är trevligt, både att resa, och att umgås med mina vänner där.

Så alla ni andra sörlänningar rekommenderas mycket varmt att dela glädjen! (Det fantastiskt ostiga namnet till trots.)

0 kommentar:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se