2006-03-04

17:22 Caution! Marriage!

Okej, jag kan inte påstå att dagen blev riktigt som jag tänkt, men den blev rätt kul, i alla fall. Mitt inne i en parentes, kom jag på, att ett hack jag satt ihop nyligen vore fullt möjligt att använda som varningssignal på webben, för länkar som går till ställen jag vet med mig att jag inte vill till (det finns några, i vissa humorgrenar bedrövligt kända och slitna äckelbilder, som folk ibland finner det roligt att posta länkar till).

Utefter den tanketråden, tog jag mig för att leta rätt på eller rita en bra liten varningsikon, och som jag kände mig ambitiös bad jag google att servera mig bilder på temat "warning", och började ögna genom skörden. Men då det var mest fula trianglar med utropstecken i och jag ville ha något litet vassare, provade jag med "Caution" i stället, och där snavade jag över en så fiiiin! bild att jag alldeles kom av mig, och i stället renritade den. Låt mig presentera: Caution! Marriage!

piktogram

Är den inte bara för underbar, säg? :-D Politiskt inkorrekt så det förslår, och allt. Vilket osökt påminner mig om en flyktig tanke från i förrgår, om böcker vi knappast kommer se de närmaste decennierna, men som jag lätt skulle köpa om jag mot alla odds gissar fel: Hitlers guide till marknadsföring, design och ledarskap. Att vara en stor man av vår (okej, föregående generations) tid, är absolut inte synonymt med att ha en bra agenda, även om det är trevligt när de sammanfaller, men de där tre punkterna var han ofrånkomligen en gigant på.

Det är i och för sig tänkbart att jag visar mig ha fel (och det vore ju välkommet); när allt kommer omkring, har det musiska lärandet (den pedagogiska idé som låg till stor grund för Hitlerjugend, och råkade i några decenniers karantän och träda, per ofördelaktig association med nationalsocialismen) ånyo kommit på frammarsch inom det svenska utbildningsväsendet, för att nämna något. Om det där lät otäckt, är det nog för att jag leker med orden in spe för att jag är så ruskigt trött på stämplar, och bra saker som hamnar i onåd hos den lättrörliga fårhjorden. Musiskt lärande handlar om att aktivera sig, komma ut i naturen, hitta, fånga upp och utveckla sin musikalitet och göra saker tillsammans, bland mycket annat.

Plötsligt är det middagsdags. Vart tar tiden vägen, egentligen?

0 kommentar:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se