2006-12-10

12:54 Murvelbryderier

Härom dagen vaknade jag upp med litet förbryllande rester kvar i drömcachen, närmare bestämt "iTeddy: fluffy bear or woman's garment?" -- och just inga fler närmare detaljer eller minnen att dechiffrera sammanhanget från än så. Jag spekulerar i att jag haft ett alter ego i drömmen som produktutvecklare i den stora kramiga iFruit-familjen. (Det låter som att de börjar få slut på idéer, äppeliterna, ne?)

Jag har fått köket fullt av småflugor igen, om än ett nytt, mindre och inte fullt så irriterande slag som när jag satte ut vinägerfällor härom sistens. De kom tydligen med amaryllislökarna, att döma av koncentrationen kring de blomkrukorna. Muttert.

Idag tog jag till slut (det har nog gått några veckor, troligen uppåt ett par månader) mig för att flytta in alla mina smärre (och större) webmiljöförbättrare i mitt surfmunstycke i den nya datorn. När jag väl tagit mig de minuter det tog att klicka på alla dessa små userscript (de jag inte redan laddat hem från nätet, vill säga) för att installera dem, blev det närmast något av en trivselchock att fortsätta mitt vanliga nätande -- saker ser ut och beter sig som jag vill, visar de data jag är intresserad av, och så vidare. Kan jag i mitt jobb ge andra en liten del av den där känslan, finns det kanske i alla fall en skatt där regnbågen slutar. Även om jag vissa dagar undrar vad det egentligen kommer bli bra till. För ibland tryter det med känslan av meningsfullhet. Jag kan som galen tekniker komma på en uppsjö saker man kan ha tekniken till, men besväras av att inget av det är någon omstörtande upplevelse för mig längre. Den här kicken var den första påminnelsen på mycket länge om vad det är att gå från den vanliga webben till en jag får mig serverad litet mer på mina egna villkor. Hoppas det håller i sig.

Nåja. Det jag egentligen tänkt krafsa i nu var vad jag ska göra med mitt rätt nyfödda pälsdjur. Eller, tja, det är väl just vad det inte riktigt är längre; det har gått några veckor där med och den börjar bli så där tonårigt oborstad, ohövlig och bångstyrig vid det här laget. Och det slår mig att jag inte har en aning om hur man tar hand om en ostyrig tonåring med en egen vilja. Och säg inte att de ska hållas kort och foga sig efter ens egen vilja, för som så många gånger förut är kruxet litet att jag inte har någon särskild vilja eller plan färdig utan bara lät det växa litet för att jag var nyfiken på vad som händer sen. Jag har väl växt upp med för mycket Tove Jansson, helt enkelt.

Vad tror ni att det hände sen?

Jo, precis som i en livscykelanalys för någon tjänst, övergår fasen upprättande hux flux i fasen underhåll -- och det skedde bestämt ingen vidare bra överlämning där, så ingen har någon aning om hur man pysslar om den. Herrelöst skägg och mustasch söker barberare! Hur barberar man? I så väl bemärkelsen "vad vill man uppnå?" som "hur tar man sig dit?" -- se, det har jag aldrig riktigt tänkt på. Det är inget samtalsämne som florerat i min liksom jag själv icke utseendeintresserade umgängeskrets. Så vad gör man?

Man skäggsurfar! :-)

Fast jag hann inte komma så långt, innan jag på wikipedia fann artikeln om beard, som slangterm, mycket intressantare -- en tjej som ställer upp för en o-outad bög som låtsad partner, för att undgå upptäckt eller av andra skäl, därifrån vidare till fag hag, tjejer som blir mycket intima vänner med homosexuella män, till exempel för att det ger dem möjligheten att separera intimitet från sexualitet -- ingen sexuell anspänning.

Jisses, vad jag kände igen den senare finessen; jag är rätt glad i att själv kunna vara intim, utan att för det nödvändigtvis vara sexuell. Det är lättare åt andra hållet -- kanske en könsrollssak; som karl känner man sig sällan tvingad till mer sexuella yttringar.

Till min egen stora glädje, då jag känner få renodlat lesbiska tjejer, och gärna delar rätt mycket närhet, eftersom jag har ett ganska stort och starkt närhets- och ömhetsbehov. Det blir sällan komplicerat, på det viset.

I kväll klockan sex blir det mer socialdans; först en timme prova-på-tango, sen desto fler lindy hop. Jag har sannolikt konspirerat till R att bjuda dit H, om man alls kan kalla det konspirera när jag spelat med så slutna kort som hittills. :-)

Med H idkar jag gärna valfria delar av närhetsspektrum, från dans till trance. Det kanske blir litet tillfälle till att lära ut en liten smula balboa? Hoppas det blir en så intressant kväll som jag tror. :-)

0 kommentar:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se