2008-11-09

01:44 Vackra händer

9 Chickweed Lane

Sedan AC kastade Hallmarks of felinity på mig för en tid sedan, har jag förtjust plöjt genom katt-serier och sedan i morse också snavat in på moderserien 9, Chickweed Lane. Där frossade jag till på de här händerna i morse, och tänkte genast att den där vill jag ha på väggen. Men inte som någon jämrans inramad sak, nä; hela väggen ska det minsann vara. Ett par av dem, särskilt nedre vänstra, påminner mig om älskling; ett utmärkt litet känsloreferat.

Så jag började mecka med först Delineate / Autotrace, och sen emacs, och en halvdag senare trillar det ut några vektorversioner som borde gå hjälpligt att blåsa upp, och kanske överföra till vägg, med någon kul teknik jag inte luskat ut riktigt än. Hur skulle ni göra?

vackra händer
vackraste händerna
alla händerna
meckvektorversion

Om någon lyckas producera ännu bättre vektorversioner (SVG smakar bäst) av originalet än ovan, kanske med Adobe Illustrator, Corel Draw eller dylikt, blir jag förstås jättetacksam -- de jag råddade ihop här blir inte så tokbra stora som jag helst skulle önska.

5 kommentar:

OpenID Mia* skrev...

Åh, vilka alldeles fantastiskt ljuvliga händer!

Tänkte du ha den kompletta samlingen på hel vägg, eller bara välja något enstaka par? Hur tänker du i färgväg? Och så rent praktiskt - ska du projicera och måla själv?

09 november, 2008 10:52  
Blogger Johan Sundström skrev...

Det är främst de två jag gjort egna filer av jag är intresserad av, men masseffekten är inte så tokig heller. Jag fick förslaget att invertera färgerna, så bakgrunden är skuggad i någon mysig färg och lämna konturen vit, men har inte tänkt så mycket om färger än; förslag är förstås välkomna om du har några idéer. :-)

Projicera var en klurig idé; lyckas jag med det kanske jag inte ens har något behov av mina vektorversioner. Jag borde tydligen börja med att ta reda på om jag blir vräkt, eller bara behöver återställa / betala ommålning efter att jag flyttar ut, om jag målar på väggen direkt, fick jag höra, så det får nog bli att prata litet med hyresvärden endera dagen, också.

09 november, 2008 21:34  
OpenID Mia* skrev...

Äsch, färger kan jag knappast råda om - det handlar ju om personlig smak. Eller talang för heminredning, vilket jag knappast skulle säga mig besitta. För mig känns den inverterade modellen tveksam, men så har jag ju inte sett något exempel på det. Det kanske vore läckert, det med.

Ett alternativ till att måla direkt på väggen kunde kanske vara att använda ett tunt, fladdrigt tyg (fråga mig inte om namn - sådant kan jag inte) och så trycka/måla motivet på det. Man borde kunna göra egna schabloner, tycker jag. Eller tavlor. Fast ju större format, desto knepigare förstås. :)

10 november, 2008 08:55  
Blogger Johan Sundström skrev...

Dito, på nästan alla punkter. :-) Jag pratade med en tjej i eftermiddags på det lilla kontoret för komplexet, och hon trodde liksom jag att det var helt okej att måla om efter behag, så länge jag var medveten om att det är på min nota att rensa igen när jag flyttar. Mer prat i morgon med nästa tant uppåt i hierarkin, som tydligen behövde invokeras om att byta frys och eventuellt diskmaskin, men jag har på känn att hon tycker likadant.

10 november, 2008 10:38  
Blogger Johanna skrev...

Vilken fantastisk idé du har! Den där väggen vill jag definitivt se en bild på när du är klar. Tror att det kan bli riktigt snyggt med en vägg täckt av ett (eller flera)par händer. :-)

24 januari, 2009 14:42  

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se